Az oldalon sütiket használunk a böngészés megkönnyítése, és a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az "Elfogadom" gomb megnyomásával a felhasználó elfogadja ezeket. Erről további információt Adatvédelmi Nyilatkozatunkban nyújtunk.  Elfogadom
Termékek Menü
W-S220-1B Casio Standard Férfi óra Katt rá a felnagyításhoz

W-S220-1B Casio Standard Férfi óra

Ár:
23.290 Ft
Gyártó cikkszám: Casio Standard W-S220-1B
Cikkszám: W-S220-1B
Elérhetőség: Kifutott, már nem rendelhető
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Gyártó: Kifutott modellek
Tok formája Kerek tok
Vízállóság 10 BAR - 100 méter
Tok színe Fekete
Tok anyaga Műanyag
Szíj színe Fekete
Szíj anyaga Műanyag
Szerkezet Napelemes
Számlap színe Fekete
Kijelző Digitális
Ébresztés Kombinált ébresztés
Megvilágítás Van
Visszaszámláló Van
Naptárszerkezet Teljesen automatikus naptár
Stopper Stopper funkció
1/100 stopper 1/100 másodperces stopper , a maximum mérési idő 100 óra
Solar funkció Az óra beépített napelem segítségével működik, egyéb elem nem szükséges hozzá. Egy teljes feltöltés után akár 9 hónapig is működőképes.
LED világítás LED fényforrás segítségével történik a számlap megvilágítása.
Kettős visszaszámláló riasztás ismétléssel Az órán két visszaszámlálandó időtartamot állíthat be. Maximum 1 óra lehet a visszaszámlálandó időtartam. Amikor az első visszaszámlálás eléri a nullát az óra jelez és automatikusan elindítja a második visszaszámlálást. Automatikus ismétlés funkció is van az órában
Világidő Az óra kijelzi a világ nagyobb városainak, speciális területeinek pontos idejét.
5 egymástól független napi ébresztés 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az ébresztési időpont elérésekor az óra 10 másodpercig jelez. Óránkénti jelzés is bekapcsolható, ekkor minden egész órakor csipog egyet.
Teljesen automatikus naptár Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek esetlegesen a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
Töltöttségi szint megjelenítés Van
Naptár A kijelzőről leolvasható a nap és a nap neve.
Szundi funkció Minden alkalommal, amikor leállítja az ébresztést, az pár perc múlva elölről kezdődik.
Műanyag tok Az óra tokja műanyagból készült
Műanyag szíj Az óra szíja műanyagból készült.
Domború üveg Az üveg domborított így nagyobbnak látja a kijelzőt.
Ásványi üveg Az ásványi üveg kevésbé karcolódik.
10 BAR nyomásig vízálló Az óra 10 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában.
Méretek 51.7mm x 49.8mm x 14.6mm ( MxSZxV )
Súly 46 gramm
Garancia 2 év
Csomagolás Gyári doboz

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 04. 16.
2017.03.14.-ikén rendeltem az órát. jobban mondva akkor vettem át a futártól.
minden korrekt volt. a megadott időpontban jött, kifizettem és megkaptam a csomagot.
akkor még 23 ezer huf volt összesen már látom 28 szóval így jól is jártam.
asszem nem volt akciós de tök mindegy mert ami kell az kell.
kicsomagoltam és azt kaptam amit kértem : ennek az óratípusnak a black azaz inverz változatát.
az inverz változat leolvashatósága nappal valóban egy picit nehézkesebb bizonyos fényviszonyok között és sok mindentől például :
milyen szögben áll az óra ha ránézek és h tükröződik e a számlapról fény azaz ha ferdén áll akkor csak egy nagy feketeséget látni a kijelzőn stb.
viszont nekem jobban bejön az inverz kijelző és ha nyomkodom akkor úgyis magam felé fordítva nézem a display-t és úgy mindent jól látni.
amiért még bejön a black verzió amikor sötétebb van és nyomok rá egy világítást akkor az egész számlap sötét és csak azt látom amit akarok a számokat és betűket.
viszont itt is van egy nagyon pici hátrány h picit látni h baloldalról jön a fény és ha jobban megdőtöm akkor belátni h oldalt jönnek ki a fények itt-ott szóval nem tökéletes illesztés, fedés van a számlap és a ház között.
ezt a kidolgozást egy kicsit trének tartom, na de akkor nem kell dőtögetni csak egyenesen ránézni a számlapra :D

igazából a jó funkciói a terméknek (w s200) amiért megvettem:

- digit keijelző és egyszerre látok mindent : azaz fent a mátrix kijelzőn a napa neve pl : sun, lejjebb egy sorban van óó:pp.mp, amit itt fontosnak tartok az az h pl sok modellnél a másodperc pl le van téve egy sorral lejjeb külön a kijelzőn és én úgy gondolom h ezek összetartoznak mármint egy sorba és itt egy sorban vannak. a másodperc számai kisebbek, fele akkorák de ez rendben is van, ebből legalább tiszta hogy az a másodperc. alul pedig egy kisebb számsor ahol év-hó-nap látható azaz minden egyszerre.

- enapelemes - ugye nem kell magyarázni az előnyeit.
- power saving üzemmódot lehet bekapcsolni ami sötétben leveszi lekapcsolja a kijezőt, ezzel energiát takarít meg és a leírások szerint így akár 5 hónapig elketyeg teljes sötétségben is. nem tudom pontosan h mennyi idő múlva kapcsol ki de kb fél órára tippelek. a hivatalos oldalon is csak ennyi van : Power Saving (display goes blank to save power when the watch is left in the dark).

, black azaz inverz számlap - nekem ez jön be.

- 100 férőhelyes stopper memória - na ez is bejön. kijelzi dátum-idő szerint h pl a 18as memorizálás mikor kezdődött aztán az B és D gombokkal fel le lépkedve tudunk váltani ha pl split-elt időnk van mentve akkor a best körnél fent ki is írja h BEST. nem rossz. a memória részhez érve a módok közt váltogatva az adjust gomb lépked sajnos csask hátrafelé azaz időben az előbbihez. ez csak akkor gáz már ha lementettünk v 100at és nekünk az 56ik kell.de oké, megoldható.

- a stoppernél résznél amikor épp mérünk akkor az adjust gomb 4 kijelzési lehetőség közt váltogat. úgy értve h a felső nagyobb és alsó kisebb számsor mit mutasson : összidő-time, splittelt idő-time, összidő-splttelt idő és splittelt idő-teljes mért idő. ez is előny szerintem.

- dupla timer ( visszaszámláló ) dolog amit nem sok modellban nem találtam meg. legtöbb modellban van timer de csak sima ha letelik a beállított idő akkor csipog és annyi. ennél pedig ha letelik az egyik akkor kezdőik a másik és az egészet 10szer lehet ismételni. szerintem ez hasznos kis funkció, kocogáskor szoktam elindítani és úgy állítom be h percenként jelez és nagyjából tudom h mennyit kocogtam. így maximum 20 percre jön ki az egész de nem is kocogok ennél többet szóval oké. a stoppert indítom először aztán mode gomb és kb 2 mp eltéréssel a timer funkció is tud menni egyszerre, aztán visszaváltok a stopperra és azon hagyom. legtöbbször este kocogok és ha kell rányomok a light gombra ami pont legelől van ez is előny h nem kell keresgélni. viszont lehet hátrány is például egyes direkt sport óráknál ez a gomb nem a light gomb hanem a stopper start/stop vagy lap/split gombja. nekem h itt a light funkció van megfelel.

- alap már minden órában h csipogni tud és ha már csipog akkor legyen valami funkciója is azaz ebben is van 5 hely különböző időpontban jelzésnek, akár ébresztőnek is megfelel aki erre felébred. személyes tapasztalat h egyszer nem hallottam meg szóval még a mobiltelefont is beállítom ha nem hallanám meg a magas hangú csipogást. it említeném meg az óránkénti csipogást, jelzést egészkor ami szintén hasznos lehet h pl ha vezetünk nem kell az óránkra nézni tudjuk h most mennyi az idő, az óra.

- a módok közt váltogatva alaphelyzetbe érve egy magasabb megkülönböztető jelzést, csippanást ad ki a karóra ezzel tudván ránézés nélkül is h alaphelyzetbe visszaraktuk a kijelzést.

asszem mindent leírtam amit akartam. még valami : a mode gomb hosszan nyomva tartva. a másik órámnál ami egy casio sgw-500h-2b modell, ha bárhol vok a menüben akkor hosszan nyomva 2 mp múlva alaphelyzetbe ugrik vissza azaz az idő kijelzésre, ennél a modellnél (W S220) pedig ezt nem csinálja. de hosszan nyomva nekem és csakis alaphelyzetben előjött valami fura dolog amit nem is értek : csipog egyet és elkezd válatogatni a kijelző a következő üzemmódok-kijelzések között : alapidő-stopper-világidő. ezt kifejteném bővebben.
kb 2 másodpercenként vált.
- az alapidő amit alaphelyzetben mutat. ez tiszta.
- a világidő pedig a beállított városnak megfelelő idő - ez is oké.
- ami nem tiszta h a stopper részt minek mutatja be mer mindig csak ugyanazt jelzi ki : felül 002, középen 0:12:34:56, alul pedig 0:05:43:21 és ez fix akkor is ha elindítom a stoppert. ez vagy valami gyári teszt üzemmód vagy ha a vevőnek készült funkció akkor ezt vagy kivenném mer egy fix kijelzés aminek nincs haszna vagy betettem volna ide azt h ekkor az elindított, épp futó stoppert tegye be, de ezt a funkciót nem is használom egyébként.

még egy utolsó megjegyzés ami hasznos lehet valaki számára :
az előlap anyaga plaxi azaz bírja az ütést de karcolódik. ezért nem árt védőfóliát tenni rá. én pengével szoktam körbevágni.

ennyi. asszem minden gondolatom leírtam a termékről. szeretem, jó kis kütyü. nem is néz ki rosszul ha ránézek, és kényelmes a viselete. ami egy picit fura volt h ha leveszem és leteszem a szíja nem egyenesedik ki hanem már a ház tövétől indulva fix és féköríves de ez is oké. sajnos már leejtettem de még csak 2x és 1x 40 centiről a parkettre, másodszor pedig kézből kb 1 méterről, koppant az aszfalton de nem lett semmi baja. meg ugye néha fal mellett elmegyek és már párszor meghúztam, itt-ott már le van karcolva de a plexi mélyebben ül, nem egy síkban van a házzal azaz nehezebben fog megkarcolódni, de azért nem árt vigyázni rá- :)

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő